Gietdekvloeren

Een anhydrietvloer is een dekvloer gemaakt van calciumsulfaat, zand en water. Anhydriet is het chemische bindmiddel dat alles samentrekt en verhardt. De vloer wordt gegoten. Het resultaat is een vlakke vloer, omdat door het vloeien de vloer zichzelf nivelleert.

Vloeren met vloerverwarming zijn vaak anhydrietvloeren. Door het vloeien van de vloer vormt de vloer zich helemaal rondom de vloerverwarming. Dit zorgt voor betere warmtedoorgifte en daarom zien we anhydrietvloeren vaak in woningen met vloerverwarming. Het wordt ook veel toegepast in garages, showrooms, nieuwbouw enzovoort, omdat het zo’n vlakke vloer is.

Een anhydrietvloer is gladder en harder dan een standaard zandcementvloer. Ook is het gemakkelijker in aanbrengen dan een cementdekvloer. Op een gemiddelde dag kan rond 1.000 m² anhydriet worden aangebracht. Bij een cementdekvloer is dit ongeveer 250 m². Het aantal m² is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte van de aan te brengen vloeren en de grootte van de ruimtes.

Het voordeel van anhydriet is ook dat het nauwelijks krimpt of scheurt, omdat het een hogere buig- en treksterkte heeft dan bijvoorbeeld een zandcementdekvloer. Een nadeel van een anhydrietvloer is de vochtgevoeligheid, het is niet geschikt voor ruimtes die langdurig aan vocht worden blootgesteld (bijv. badkamers).

Zandcementdekvloeren

Een zandcementdekvloer wordt gebruikt voor het aanleggen van een vlakke en stevige dekvloer Deze vloer is samengesteld uit een mengsel van cement, zand en water en wordt vaak aangebracht op een

Bekijk deze dienst

Projectstoffering

Projectstoffering gaat om de aankleding van bijvoorbeeld kantoorgebouwen, scholen, zorginstellingen of horecagelegenheden We adviseren je graag bij de keuze voor de juiste projectstoffering Denk

Bekijk deze dienst